Tagszakszervezeteink oldalai (kattints a lenyitáshoz)

Hasznos


A VDSZ tagsággal kapcsolatos gyakori kérdésekre adott válaszaink, kivonatosan, belépési nyilatkozattal.

 vdszlogo_250

 

 FONTOS INFORMÁCIÓK a VDSZ tagságról:

 • VDSZ BELÉPÉSI NYILATKOZAT LETÖLTÉSE ITT!
  (Elérhető doc vagy pdf formátumban is.)
   
 • Akár teljesen anonim módon is tagunk lehetsz!

  Arról, hogy VDSZ tag vagy és úgy döntesz, hogy a munkaadód felé nem kívánod felfedni tagságod tényét (megteheted!) csak mi fogunk tudni a VDSZ-nél, a főnököd nem, sőt ilyen kérdést a munkáltatód fel sem tehet neked. Természetesen, ha a vállalat, ahol dolgozol korrekt, a tagdíjadat egyből a béredből is le tudják vonni, ehhez azonban nyilatkoznod kell. Segítünk!

   
 • Mit nyersz a tagsággal? A legfontosabb kérdés, hiszen érted dolgozunk!

  Egyrészt természetesen érdekvédelem, jogsegélyszolgálat, de a legfontosabb, hogy megfelelő helyi taglétszám esetén tudunk küzdeni a béredért, a juttatásaidért, munkakörülményeidért, tehát ez igencsak közös érdek. A nagyméretű tagság ereje (anonim módon is) a bértárgyalásokon és az egyéb egyeztetéseken, kollektív szerződéskötési tárgyalásokon is megfelelõ súlyt képez, amit a munkáltató nem hagyhat figyelmen kívül.

  Országos és nemzetközi szinten az 1906-ban alapított VDSZ (Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége) képviseli az érdekeidet, jogszabályi szintű változásokért való érdekképviselettel az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) fórumain keresztül is. Tagjai vagyunk az IndustriAll Europe és Global ipari szakszervezeti szövetségnek, amely többszáz milliós tagságán keresztül képes EU és ENSZ (ILO) szinten is képviselni a munkavállalói érdekeket.

  Fontos megemlíteni, hogy a VDSZ tagkártyát is ad tagjainak, amivel számos kedvezmény vehetõ igénybe, ezzel éves szinten akár százezreket is spórolni lehet! Részletek a Szolgáltatások menüpontban
 • Mennyi a tagdíj? A szakszervezeti tagdíj mértéke a VDSZ Alapszabálya szerint a bruttó bér 0,8%-a. FONTOS! A szakszervezeti tagdíj adóalap-csökkentõ tényező, tehát ha ezt nem vonnák, hanem bérként kifizetnék, kb. a felét levonnák! Így viszont az ÉVES tagdíj csupán 2 napi munkabérnek megfelelõ összeg!

  (Pl. bruttó 250 000 Ft bér esetén ennek 0,008x-osa, azaz havi 2000 Ft. Éves szinten tehát mindössze 24ezer, amit ha bérként fizetnének ki, csak kb. fele lenne. Ez pedig közelítőleg 2 napnyi nettó munkabér, ami az egész éves tagságod díja. Cserébe mindez a fentiekért... Gondolkozz, és légy Te is tagunk! A tagkártyával elérhetõ kedvezményekkel ennek az összegét többszörösen visszakaphatod szerzõdött partnereinktõl, nem is beszélve a közös erővel kialkudott anyagi elõnyökről.)
 • A fenti részletezett módon kiszámolt (átlagos bruttó béred 0,008-szorosa) VDSZ szakszervezeti tagdíjad akár havi, féléves, vagy éves bontásban is fizetheted az alábbi számlára:
 • NÉV: VDSZ Szakszervezeti Szövetség
 • Számlaszám: OTP 11706016-20105626 
 • megjegyzésbe: havi/féléves/éves + Szakszervezeted neve + saját neved (pl. 2014. áprilisi havi, XY szakszervezet, neved) 
 • Egyéb kérdés esetén a VDSZ országos irodájának titkársága (1068 Budapest, Benczúr u. 45.) bizalommal kereshetõ: +36 1 461 2418 ill., mail@vdsz.hu

  Mindenben segítünk. Többen erõsebbek vagyunk! VDSZ (www.vdsz.hu)

  Facebook oldalunk, információk: http://www.facebook.com/vdsz.hu - ezt lájkolni sem muszáj a megtekintéshez, tehát az inkognitó jól informáltan is fenntartható!
   
 • VDSZ BELÉPÉSI NYILATKOZAT LETÖLTÉSE ITT! (Elérhető doc vagy pdf formátumban is.)

 

 vdszlogo_250 

 

Európai Üzemi Tanács 2017


HASZNOS dokumentumok 2017


Bérek és foglalkoztatás a VDSZ területén


Ajánlott állások


Quaestor károsultak számára


Klubrádió - 2012 november 29. Alaptörvény és a jogok


REACH dokumentumok