Vissza a VDSZ főoldalra

VDSZ Tatabányai Gumigyártók Szakszervezete

Magunkról

 

 

VDSZ Tatabányai Gumigyártók Szakszervezete (TGSZ)

bridgestone_tgsz_20140220kis_250

Köszöntünk a Bridgestone Tatabánya Termelõ Kft-nél tevékenykedő
VDSZ Tatabányai Gumigyártók Szakszervezete honlapján.
Szakszervezetünk a VDSZ szövetségéhez tartozik.

 Csatlakozz hozzánk, folyamatosan informálunk ezen az oldalon is!

www.vdsz.hu

vdsz_tgsz_tatabanya_250

 FONTOS INFORMÁCIÓK a VDSZ (TGSZ) tagságról:

 • Teljesen anonim módon lehetsz tagunk!

  Arról, hogy VDSZ tag vagy, csak mi fogunk tudni a VDSZ-nél, a Bridgestone nem és ilyen kérdést fel sem tehet neked a munkáltatód. Törvényileg tilos.
   
 • Mit nyersz a tagsággal? A legfontosabb kérdés, hiszen érted dolgozunk!

  Egyrészt természetesen érdekvédelem, jogsegélyszolgálat, de a legfontosabb, hogy megfelelõ helyi taglétszám esetén tudunk küzdeni a béredért, a juttatásaidért, munkakörülményeidért, tehát ez igencsak közös érdek. A nagyméretû tagság ereje (anonim módon is) a bértárgyalásokon és az egyéb egyeztetéseken is megfelelõ súlyt képez, amit a munkáltató nem hagyhat figyelmen kívül.

  Országos és nemzetközi szinten az 1906-ban alapított VDSZ (Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége) képviseli az érdekeidet, jogszabályi szintû változásokért való érdekképviselettel az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) fórumain keresztül is. Tagjai vagyunk az IndustriAll Europe és Global ipari szakszervezeti szövetségnek, amely többszáz milliós tagságán keresztül képes EU és ENSZ (ILO) szinten is képviselni a munkavállalói érdekeket.

  Fontos megemlíteni, hogy a VDSZ tagkártyát is ad tagjainak, amivel számos kedvezmény vehetõ igénybe, ezzel éves szinten akár százezreket is spórolni lehet! Részletek a www.vdsz.hu oldalunk Szolgáltatások menüpontjában
 • Mennyi a tagdíj? A szakszervezeti tagdíj mértéke a VDSZ Alapszabálya szerint a bruttó bér 0,8%-a. Mivel a barátságtalan munkaadói hozzáállás miatt a bérbõl való munkáltatói levonás nem megoldható, ezért közvetlen átutalással egyénileg kell rendezned a tagdíjat. FONTOS! A szakszervezeti tagdíj adóalap-csökkentõ tényezõ, tehát ha ezt nem vonnák, hanem bérként kifizetnék, kb. a felét levonnák! Így viszont az ÉVES tagdíj csupán egyetlen napi munkabérnek megfelelõ összeg!

  (Pl. bruttó 250 000 Ft bér esetén ennek 0,008x-osa, azaz havi 2000 Ft. Éves szinten tehát mindössze 24ezer, amit ha bérként fizetnének ki, csak kb. 12ezer Ft lenne. Ez pedig közelítõleg 1 napnyi nettó munkabér, ami az egész éves tagságod díja. Cserébe mindez a fentiekért... Gondolkozz, és légy Te is tagunk! A tagkártyával elérhetõ kedvezményekkel ennek az összegét többszörösen visszakaphatod szerzõdött partnereinktõl, nem is beszélve a közös erõvel kialkudott anyagi elõnyökrõl.)
   
 • Oké, rendben, csatlakoznék a VDSZ-hez. Kihez forduljak, hogyan legyek tag?

  A TGSZ 2014. február 3-ai szakszervezeti titkárválasztásán Simon Péter került szb titkári pozícióba, errõl természetesen jegyzõkönyv is készült.

  simonpeter2014k_250


Simon Pétert bizalommal kereshetitek telefonon és e-mailben is.
(Mobil: +36 30 218 1016 / E-mail: simon.peter@vdsz.hu
 

 • A belépési nyilatkozatot a fenti Dokumentumok menüpontból tölthetitek le (pdf), nyomtassátok ki és olvashatóan, saját kézzel kitöltve adjátok oda Simon Péternek. (Természetesen Péternél is van belépési papír, ő fogja azt eljuttatni hozzánk hitelesítve a VDSZ Titkárságára, a tagkártyákat ezután tudjuk megrendelni és kiküldeni számotokra, az általatok megadott postacímetekre.) OLVASHATÓAN kérjük!
   
 • A fenti módon kiszámolt (átlagos bruttó béred 0,008-szorosa) VDSZ szakszervezeti tagdíjad akár havi, féléves, vagy éves bontásban is
  fizetheted az alábbi számlára:
 • NÉV: VDSZ Szakszervezeti Szövetség
 • Számlaszám: OTP 11706016-20105626 
 • megjegyzésbe: havi/féléves/éves + TGSZ + saját név (pl. 2014. áprilisi havi, TGSZ, név) 
   
 • Egyéb kérdés esetén a VDSZ országos irodájának titkársága (1068 Budapest, Benczúr u. 45.) bizalommal kereshetõ: +36 1 461 2420 ill., mail@vdsz.hu

  Mindenben segítünk. Többen erõsebbek vagyunk! VDSZ (www.vdsz.hu)

  Facebook oldalunk, információk: http://www.facebook.com/vdsz.hu - ezt lájkolni sem kell a megtekintéséhez, tehát az inkognitó jól informáltan is fenntartható! 

 

 vdszlogo_250

 

Eseménynaptár

 
Összes esemény

Dokumentumtár


 

 
Összes