Vissza a VDSZ főoldalra

Nyugdíjas Tagozat

Aktuális

Továbbiak >

Magunkról

 

 

 

Kedves Látogató!

Ön a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Nyugdíjas Tagozatának honlapját látja.

Tagozatvezető 2016-tól: Sánta József

A VDSZ.hu főoldaláról elérhető Dokumentumok menüpont alatt megtalálható
VDSZ Nyugdíjas Tagozat főcím alatt találhatóak a tagozat fontos dokumentumai.

A vegyész szakszervezet megalakulása óta (1906.) nagy figyelmet fordít az idõs, nyugdíjas tagjai (volt tagjai) érdekérvényesítésének és képviseletének felkarolására. E hagyomány folytatását a mai modern technika eszközeinek felhasználásával is vállalta a Nyugdíjas Tagozat aktív kis csapata. Tagjai az alumíniumipar, gázipar, gumiipar, gyógyszeripar, papíripar, vegyipar, rokonszakmák delegáltjai.

Munkánk során találkozunk a nyugdíjasaink mindennapi gondjaival, az élet ezen szakaszának nehézségeivel, bonyolult világunk útvesztõivel.  A felmerülõ problémákat igyekszünk az illetékesek tudomására hozni, segítünk eligazodni a hivatalos ügyekben, javaslatokat teszünk a megoldásokra.

Megjelentettük a Kapcsos Könyvet, amely tagozatunk kiváló jogászának köszönhetõen egy kötetben foglalja össze az idõs emberek számára szükséges jogi ismereteket.

Feladatunknak tekintjük a nemzedékek közötti szolidaritás, megértés, egymásrautaltság tudatosítását, megértetését, elfogadtatását. Ennek szellemében kötöttük meg az Ifjúsági Tagozattal a „Nemzedéki Szerzõdést”.

Részt veszünk a felsõbb szakszervezeti testületek munkájában, közvetítjük korosztályunk felmerülõ speciális igényeit, javaslatait, véleményét.

Szerteágazó feladatainkat nem közvetlen irányítással, hanem elvi segítségnyújtással kívánjuk megvalósítani.

Szervezünk túrákat, továbbképzést, szakmai elõadásokat, stb.

Erõsítjük az aktív munkavállalók érdekeinek megjelenítését, szolidárisak vagyunk követeléseikkel. Az összefogásnak nincs alternatívája, egymásra vagyunk utalva. Ennek kifejezéseként az általuk szervezett demonstrációkon, tüntetéseken, május 1-jei nagygyûléseken jelentõs számban veszünk részt.

Igyekszünk tagjaink számára korszerû és fontos információkat, ismereteket eljuttatni.

Nagy öröm számunkra, hogy az internet segítségével ezt egyre többen igénybe veszik.  Ezért indítottuk honlapunkat és kívánjuk a tájékoztatást folyamatossá tenni. Szolgálja mindezeket és az új és újabb ötletek megvalósítását.

Erõsítse, igazolja azt a hitet, hogy a harmadik kor is értelmesen élhetõ, tartalommal megtölthetõ, értékteremtõ idõszaka az ember életének.

Kérjük, kísérje figyelemmel oldalunk híreit, életünk változásait. Köszönjük érdeklõdését!

Aktuális híreinket az oldal felső részén olvashatja!

A VDSZ.hu főoldaláról elérhető Dokumentumok menüpont alatt megtalálható
VDSZ Nyugdíjas Tagozat főcím alatt találhatóak a tagozat fontos dokumentumai.

Eseménynaptár

 
Összes esemény

Dokumentumtár


 

 
Összes