Vissza a VDSZ főoldalra

VDSZ Munkavállalói Alapszervezete

Aktuális

Továbbiak >

Magunkról

 

 

 

 vdszlogo_250

A VDSZ tagsággal kapcsolatos gyakori kérdésekre adott válaszaink, kivonatosan, belépési nyilatkozattal.

FONTOS INFORMÁCIÓK a VDSZ tagságról:


vdsz_mva_kep_400

 • Akár teljesen anonim módon is tagunk lehetsz!

  Arról, hogy VDSZ tag vagy és úgy döntesz, hogy a munkaadód felé nem kívánod felfedni tagságod tényét (megteheted!) csak mi fogunk tudni a VDSZ-nél, a főnököd nem, sőt ilyen kérdést a munkáltatód fel sem tehet neked. Természetesen, ha a vállalat, ahol dolgozol korrekt, a tagdíjadat egyből a béredből is le tudják vonni, ehhez azonban nyilatkoznod kell. Segítünk!
 • Mit nyersz a tagsággal? A legfontosabb kérdés, hiszen érted dolgozunk!

  Egyrészt természetesen érdekvédelem, jogsegélyszolgálat, de a legfontosabb, hogy megfelelő helyi taglétszám esetén tudunk küzdeni a béredért, a juttatásaidért, munkakörülményeidért, tehát ez igencsak közös érdek. A nagyméretű tagság ereje (anonim módon is) a bértárgyalásokon és az egyéb egyeztetéseken, kollektív szerződéskötési tárgyalásokon is megfelelõ súlyt képez, amit a munkáltató nem hagyhat figyelmen kívül.

  Országos és nemzetközi szinten az 1906-ban alapított VDSZ (Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége) képviseli az érdekeidet, jogszabályi szintű változásokért való érdekképviselettel az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) fórumain keresztül is. Tagjai vagyunk az IndustriAll Europe és Global ipari szakszervezeti szövetségnek, amely többszáz milliós tagságán keresztül képes EU és ENSZ (ILO) szinten is képviselni a munkavállalói érdekeket.

  Fontos megemlíteni, hogy a VDSZ tagkártyát is ad tagjainak, amivel számos kedvezmény vehetõ igénybe, ezzel éves szinten akár százezreket is spórolni lehet! Részletek a Szolgáltatások menüpontban
 • Mennyi a tagdíj? A szakszervezeti tagdíj mértéke a VDSZ MVA Alapszabálya szerint a bruttó bér 0,8%-a. FONTOS! A szakszervezeti tagdíj adóalap-csökkentõ tényező, tehát ha ezt nem vonnák, hanem bérként kifizetnék, egy részét levonnák! Így viszont az ÉVES tagdíj csupán egy-két napnyi munkabérnek megfelelõ összeg!

  (Pl. bruttó 250 000 Ft bér esetén ennek 0,008x-osa, azaz havi 2000 Ft. Éves szinten tehát mindössze 24ezer, amit ha bérként fizetnének ki, csak kb. 16ezer Ft lenne. Ez pedig kevesebb mint 2 napnyi átlagos nettó munkabér, ami az egész éves tagságod díja. Cserébe mindez a fentiekért... Gondolkozz, és légy Te is tagunk! A tagkártyával elérhetõ kedvezményekkel ennek az összegét többszörösen visszakaphatod szerzõdött partnereinktõl, nem is beszélve a közös erővel kialkudott anyagi elõnyökről.)
 • Oké, rendben, csatlakoznék a VDSZ-hez. Kihez forduljak, hogyan legyek tag?

  Keresd helyi tisztségviselőnket, vagy érdeklődj elérhetőségeinken. Egyedi tagságra is van lehetőség, amennyiben nincs a munkahelyeden szakszervezet. Természetesen, ha több kollégával együtt úgy határoztok, segítünk a helyi szakszervezet alapításában is. Keressetek bennünket!

 

 RÉSZLETES INFÓK az alaszervezetről IDE KATTINTVA érhetőek el.


EGYÉNI MÓDON LENNÉL TAGUNK, mert nincs nálad szakszervezet?

 • Várunk így is, ez esetben a VDSZ Munkavállalói Alapszervezetbe (VDSZ MVA) kell belépned, ezt kell tehát a belépésire is írnod, illetve az átutalási közleményben is feltűntetned.)
 • 2014. október 16-án történt a legutóbbi, tisztújító választásunk, ahol - az Alapszabályunk sikeres módosítása mellett - az alábbi összetételű Szakszervezeti Bizottság került 5 évre megválasztásra:
   
 • KOVÁCS LÁSZLÓ - VDSZ MVA TITKÁR (kowako@vdsz.hu vagy +36-1-461-2419)
 • DR. HORVÁTH-LÉNÁRT SZILVIA - biztottsági tag (jogi ügyek)
 • VARGÁNÉ KISZEL ZSUZSANNA - bizottsági tag (gazdasági ügyek, segélyezés)
   
 • Állunk rendelkezésre, ha bármi kérdés merülne fel! (kowako@vdsz.hu)

 

 • A fenti részletezett módon kiszámolt (átlagos bruttó béred 0,008-szorosa) VDSZ szakszervezeti tagdíjad akár havi, féléves, vagy éves bontásban is fizetheted az alábbi számlára:
 • NÉV: VDSZ Szakszervezeti Szövetség
 • Számlaszám: OTP 11706016-20105626 
 • megjegyzésbe: havi/féléves/éves + Szakszervezeted neve + saját neved (pl. 2018. áprilisi havi, VDSZ Munkavállalói Alapszervezet, Minta Kálmán) 
 • Egyéb kérdés esetén a VDSZ országos irodájának titkársága (Ide kell borítékban küldeni a belépési nyilatkozatokat is, amin feltüntetendő: VDSZ MVA (Munkavállalói Alapszervezet) - 1068 Budapest, Benczúr u. 45.) bizalommal kereshetõ: +36 1 461 2418 ill., mail@vdsz.hu
 • KOVÁCS LÁSZLÓ - TITKÁR (kowako@vdsz.hu vagy +36-1-461-2419)

Nyugdíjasoknak, gyermekápolás címén fizetés nélküli szabadságon lévőknek (jogfenntartóknak), diákoknak a havi szakszervezeti tagdíj Alapszabályunk szerint 200 Ft/hó.

Mindenben segítünk. Többen erõsebbek vagyunk! VDSZ (www.vdsz.hu)

Facebook oldalunk, információk: http://www.facebook.com/vdsz.hu - ezt lájkolni sem muszáj a megtekintéshez, tehát az inkognitó jól informáltan is fenntartható!
 

 vdszlogo_250

Eseménynaptár

 
Összes esemény

Dokumentumtár


 

 
Összes