Vissza a VDSZ főoldalra

VDSZ bizalmi hálózat

Magunkról

 

 

VDSZ bizalmi hálózat - http://vdsz.hu/vdsz_bizalmi_halozat/ 

A VDSZ (Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége) mint az közismert 6 ágazattal rendelkezik, 170-nél is több szakszervezettel.

Területünkön 9423 bizalmi és ÜT tag tevékenykedik.

A szakszervezet egyik legfontosabb eleme a bizalmi hálózat, hiszen csak a helyi tisztségviselők, bizalmik, főbizalmik munkája révén tudunk személyes jelenlétet biztosítani a munkahelyeken.

Innen ered az ötlet, hogy a modern technológia költség- és időhatékony lehetőségeit még jobban kiaknázhassuk a szakszervezeti munkában. Ez pedig a „VDSZ bizalmi hálózat”.

Mi is ez pontosan?

A VDSZ tisztségviselői alap- és továbbképzésein, nemzetközi résztvevők vezetésével tartott képzésein évek óta jelentős számú tisztségviselőnk, helyi bizalmi, főbizalmi, titkár vesz részt, ami örvendetes.

2015 áprilisában, a PRO-GE osztrák szakszervezet szövetség közös képzésén, Balatonszemesen merült fel a konkrét igény a résztvevők részéről arra, hogy ne csupán a 3 nap folyamán tudjuk egymással hatékonyan kommunikálni, jó gyakorlatot megosztani, hanem folyamatosan legyen erre lehetőség. A VDSZ központilag ennek koordinációjára vállalkozott, ami praktikusan két felületet jelent:

1)      VDSZ bizalmi hálózat hírlevél – a képzéseken résztvevők és az utóbb csatlakozni kívánók számára egy központilag kiküldött hírlevél, amelyen közvetlenül és gyorsan tudjuk értesíteni a hálózat tagjait arról, hogy új anyagok, hírek kerülnek fel a megfelelő VDSZ.hu aloldalra.

2)      VDSZ bizalmi hálózat honlap-aloldal – a http://vdsz.hu oldalán (a kék legördülő sávon át) elérhető a VDSZ bizalmi hálózati aloldal, amelyen hasznos anyagok, kiadványok érhetők el, amelyeket letöltve (pdf, jpg) és helyben kinyomtatva, belső listákon terjesztve közvetlenül alkalmazhatók. Tagszervezésre, informálásra. Ezeket a dokumentumokat a bizalmik a helyi viszonyokra adaptálhatják, illetve bővíthetik is. Az aloldal bejelentkezés után érhető el, közvetlen címe: http://vdsz.hu/vdsz_bizalmi_halozat/ 

A VDSZ bizalmi hálózat tehát egy új háttértámogatási, információ-megosztási lehetőség, egy közvetlen kapcsolattartási forma, ami segítheti a helyi tagszakszervezetek bizalmiainak munkáját, így mind a helyi titkároknak, mind a hálózat egyes tagjainak is segítséget nyújthat.

Bizalmi vagyok, hogyan csatlakozhatok?

Csatlakozni a bizalmik, titkárok számára önkéntesen lehet, ehhez az alábbi adatok megadása és elküldése szükséges a VDSZ országos titkárának, Kovács Lászlónak a kowako@vdsz.hu címre:

NÉV, szakszervezet/cég neve, szakszervezeti pozíció (bizalmi, főbizalmi, titkár, elnök),
EMAIL cím, mobilszám, esetleges egyéb közlendő, pozíció.

Bízunk benne, hogy a VDSZ bizalmi hálózata hetékonyabbá teheti a helyi szinten tevékenykedő bizalmik, titkárok munkáját a VDSZ közös szakmai tudásbázisának kiaknázásával.

Ez a hálózat kiegészítő szerepű a VDSZ honlapja, Facebook oldala, mobil alkalmazása és hírlevele, azaz a főbb elektronikus kommunikációs csatornáink mellett, használata önkéntes.


Kontakt: Kovács László - VDSZ országos titkár / kowako@vdsz.hu / mobil: +36-20-435-2389

2015. május 20.

Eseménynaptár

 
Összes esemény

Dokumentumtár


 

 
Összes